Hlavní navigace

Kinobox si ke třicetinám nadělil nový web, nabídne i filmy zdarma

29. 3. 2023

Sdílet

Kinobox Autor: Kinobox

Filmový portál Kinobox po 15 letech spouští nový web. Nová platforma, kterou od základů přetvořilo české vývojářské studio elevup, má sloužit jako rozcestník k veškerému filmovému obsahu. V průběhu dubna navíc přinese stovky filmů ke zhlédnutí zdarma. Kinobox se před 30 lety objevil jako jeden z prvních filmových pořadů v České televizi.

Platforma doposud obsluhovala přes milion unikátních uživatelů měsíčně. Nyní má ambici změnit způsob, jakým Češi konzumují videoobsah. „Lidé, kteří nesledují televizi a přemýšlí, na co se podívat, často hledají filmy v různých online seznamech podle hodnocení. A na jeho základě se rozhodnou, zda film nebo seriál zhlédnout. Naší ambicí je tento návyk změnit a v budoucnu doporučovat uživatelům Kinoboxu obsah na základě jejich osobních preferencí,“ popisuje ředitel Kinoboxu Radim Horák.

K tomu má pomoci propojení se streamovacími platformami Netflix, HBO, Voyo nebo Disney. Místo manuálního procházení každé zvlášť tak uživatel jednoduše vybere, které má předplaceny, a Kinobox mu rovnou nabídne dostupný obsah.

Protože původní filmová databáze Kinoboxu už technologicky a designově zaostávala, vyvíjelo pražské studio elevup platformu znovu. „Ze starého webu jsme nechali pouze data. Nová infrastruktura je kompletně postavena na cloud-computingové platformě Amazon Web Services s automatickým škálováním a službami, jaké si žádají takto velké projekty. Výsledkem je moderní responsivní web, který svým uživatelům poskytne řadu funkcí, které na trhu ještě nejsou,“ říká spoluzakladatel evelupu Daniel Jay Lett.

Nyní studio pracuje na mobilních aplikacích pro iOS a Android a postupně bude přidávat další funkce a vylepšení jak na web, tak do mobilních verzí Kinoboxu.

Našli jste v článku chybu?
  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor aktuality

Redaktor serveru Lupa.cz se zaměřením na telekomunikace, média, IT a právo. Dříve šéfredaktor Právního rádce a mluvčí Českého telekomunikačního úřadu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).